Vraag en antwoord


Wat is een in memoriam?

Een in memoriam is een herdenkingspagina voor iemand die je dierbaar is. Het is een mooie en persoonlijke manier om donaties te verzamelen voor diabetesonderzoek met een in memoriam-collectebus.

Kan ik een kartonnen collectebus aanvragen?

Zeker, dat kan. Je kunt contact met ons opnemen door te bellen of een e-mail te sturen naar info@diabetesfonds.nl. Vermeld daarbij je naam en adres, de naam van de overledene, je relatie tot de overledene, de datum van de uitvaart en indien van toepassing, de link naar de online in memoriam-pagina.

Wil je liever bellen? Dan zijn we bereikbaar op 033 462 2055.

Ik wil een bedankbrief ontvangen. Waar kan ik dit aangeven?

Stuur een mail naar info@diabetesfonds.nl met je naam, de naam van de overledene en de datum van de uitvaart. Dan zorgen we dat binnen 2 weken na de uitvaart de nabestaanden een bedankbrief ontvangen.

Hoe kan ik contante giften overmaken?

Contante giften kun je naderhand overmaken op de online in memoriam-pagina. Heb je alleen gebruikgemaakt van een kartonnen collectebus? Maak dan het bedrag over via het rekeningnummer NL53 ABNA 0461 0298 39 onder vermelding van uitvaart 'naam' en ter attentie van het Diabetes Fonds.

Wat gebeurt er met mijn donaties?

Alle donaties gaan naar diabetesonderzoek. Door meer onderzoek kunnen we sommige mensen met diabetes nu al beter behandelen en komen we stap voor stap dichterbij genezing.

Kan ik de in memoriam later nog aanpassen?

Jazeker. Door in te loggen met het e-mailadres waarmee je de in memoriam bus hebt aangemaakt. Daarna kun je de omschrijving en foto aanpassen.

Kan de uitvaartverzorger de in memoriam aanmaken?

Dat kan. Overleg met de uitvaartverzorger of deze dit voor je wil doen. En of er geen extra kosten in rekening worden gebracht.

Is de in memoriam voor iedereen zichtbaar?

Nee, deze is alleen zichtbaar wanneer iemand de link of QR-code heeft. Pas wanneer je link of QR-code aan anderen deelt hebben zij toegang.

Ik wil hulp bij het aanmaken van de in memoriam

Dat kan. Bel 033 462 2055 of mail je vraag naar info@diabetesfonds.nl. We helpen je graag!

Ik ben het wachtwoord vergeten

Klik rechtsboven op het persoonsicoontje en kies 'wachtwoord vergeten'.

Hoe kom ik aan de QR-code?

Op de pagina zie je zes deelicoontjes. Klik op het rode QR-code-icoontje (2e rij in het midden).

Hoe lang blijft de in memoriam na de uitvaart bestaan?

Tot de pagina gesloten wordt. Mail naar info@diabetesfonds.nl of bel 033 462 2055 en wij maken dit voor je in orde.

Kan ik de in memoriam zelf sluiten?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. Mail naar info@diabetesfonds.nl of bel 033 462 2055. Wij sluiten de pagina dan voor je.